Kunnostus on alkanut!

Kirjaan lyhyesti tähän päiväkirjaan Pöljän pysäkin kunnostuksen tarinan. Liitän mukaan kuvia ja kerron talkoopäivän terveiset. Blogin ulkoasu on mitä on, mutta ei välitetä nyt siitä.

Maanantaina 15.7. kello yhdeksan aamulla aloitimme Pöljän pysäkin kunnostuksen talkoilla. Innostus oli helppo huomata. Aina vain uusi mies työvaatteissa tontille lampsi.

kuva2

Ensimmäiseksi koottiin rakennustelineet. Ne meille vuokrasi Siilinjärven Ramirent edullisesti. Maksamme vain 100€ vuokraa isosta telineestä. Saamme pitää telineen puolitoista kuukautta.

Maanantaina ostettiin lautatavaraa, punaista huopaa ja maaleja. Riku Kukkonen ja Aira Roivainen hoitivat ostoksia K-Raudasta, Matti Roivainen ja Urpo Lång painalsivat peräkärryn kanssa Hokkasen sahalle. Samaan aikaan purkutyö eteni pysäkillä, jossa ahkeroivat Heikki Jääskeläinen, Ari ja Jukka Savolainen sekä Pekka Hakkarainen.

kuva1

kuva3

Tämän kesän tavoitteemme on korjata katto kokonaan. Räystäslaudat uusitaan ja maalataan. Työ lähtikin heti maanantaina ravakasti liikkeelle. Radan puolelta aloitettiin. Vanhaa huopakattoa revittiin pois. Pekka Rautiainen toi kuorma-autonsa jätelavaksi pysäkille, joten huopa heiteltiin suoraan lavalle ja pois kuljetettavaksi.

Kurkistimme levyillä suojattujen ikkunoiden kuntoa. Paljastui kauniita, koristeellisia ja hyvässä kunnossa olevia ikkunoita!

kuva6

Piia Ursinius huolehti poikiensa, Kallen ja Jukan kanssa aamukahvista ja sämpylöistä. Iltapäivällä syötiin sitten pitsaa.

Työ eteni jo maanantaina niin pitkälle, että Merja Heikkinen ja Riikka Sinokki pääsivät pohjamaalaamaan räystäslautoja. Päivän ainut takaisku oli se, että lainaksi saatu aggregaatti osoittautui vähävoimaiseksi. Yöksi katto peiteltiin hellästi pressulla. Talovanhus voi nyt huokaista helpotuksesta.

Illalla Matti ja Urpo sahasivat iltatöinään kolmiorimoja, joita tarvitaan perinnekaton korjaamisessa.

Tavoitteemmehan on tässä. Pöljän pysäkki 1947. Valokuvan on ottanut Katri Rautiainen.

Pysäkillä 1947 001

Pysäkin sivut Facebookissa:
https://www.facebook.com/pages/Pro-Pöljän-pysäkki/500481706642970?ref=tn_tnmn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s