Sadepäivän mietteitä

sisc3a411.jpg

Tänään pysäkillä ei oikei saatu töitä tehtyä. Matti Roivainen, Ari Savolainen ja Jukka Savolainen purkivat pressun ja tutkivat katon lautoja. Olemme nyt pysäkin vanhimmalla osalla. Räystäslautojen lisäksi pitää uusia jonkin verran myös katon laudoitusta.

Sitten alkoi sataa. Minä vein pojille kahvin, jonka Irma Roivainen oli keittänyt. Istuttiin vielä hetki pysäkillä, sade ei loppunut ja talkoot olivat tältä päivältä ohi. Ehkä. Kun kirjoitan tätä, niin aurinko pilkistää pilvien lomasta.

Eilen löysimme pysäkin koristeellisista kaarilaudoista mielenkiintoisen kaiverruksen: ”Lars Kankkunen Kuopio 1902”. Tämä kaiverrus oli molemmissa etupuolen kaarilaudoissa. Riku Kukkosella oli sellainen tieto, että vuosisadan vaihteessa näitä rautateiden asemien, pysäkkien ja seisahduslaiturien rakenteet tehtiin ainakin osittain vankityönä.

Pöljän seisahduslaituri tuotiin siis osina, jotka sitten koottiin paikan päällä. Lars Kankkunen oli ehkä Kuopion vankilan puutöitä valvova esimies? Ehkäpä pysäkin kauniit ovetkin on vankityönä valmistettuja?

sisä2sisc3a43-e1374233156736.jpg

Huomenna lauantaina on luvattu aurinkoista säätä. Saimme tilatut kattohuovat eilen, joten K-Rauta Naumanen piti sanansa!

Satunnaisille lukijoille muistutuksena. Pysäkillä on facebook-sivu Pro Pöljän pysäkki. Siellä on jaettu tietoa pysäkin historiasta, merkityksestä ja kunnosta.

 

Pysäkin tukitili FI76 4786 0010 0845 41

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s