Vanha rakennus kertoo tarinaa

image

Tällaisella liittimellä hirsirakentajat liittivät joitakin rakenteita yhteen sata vuotta sitten. Huomaa väkäset, jotka estävät liikkeen. Myös naulat ovat pysäkin vanhassa osassa kyläseppien tekemiä ja aika jykeviä!

image

Paikoitellen katossa oli huopaa kuudessa kerroksessa. Vanhin, yli sata vuotta vanha huopa on mustaa, kovaa ja tuoksuu ”VR:ltä”, kuten Ulla sanoi. Piki päällimäisenä hajuna.

image

Muonituslottana oli tänään Jenni Linnove. Tulee aina uusia auttajia, se on hyvä. Kuvassa ruokatunnin tuumailuja, hanslankarina ja rakennussiivoojana oli Ulla Kentta-Kohtala.

image

Pekka Rautiainen kävi pahoittelemassa, ettei ehdi talkoisiin tänään. Sanonpahan vaan, että riittää, kun Pekka hoitaa rakennusjätteet tontilta. Muutenkin haluan sanoa, että jokainen joka puhuu hyvää hankkeestamme on ”sydämen talkoolainen”. Ei kaikilla ole voimia, taitoa tai mahdollisuuksia osallistua talkoisiin, mutta hyvän puhuminen on meille tärkeää. Siitä syntyy tekijät, vinkit tekijöistä ja yleinen hyvä mieli.

image

Talkooraportti. Tänään piti vähän tuumailla ja siirtää telineitä. Matti Roivainen, Ari Savolainen ja Heikki Jääskeläinen pohtivat takaseinän kohtaloa. Sen korjaus vaatii rakenteiden tukemista, sillä laho on tehnyt tehtävänsä juuri tässä osassa rakennusta.

image

image

image

Kuninkuusraveissa oli taas moni ollut lähellä jättipottia. Pysäkin onneksi hirret luvannut raviharrastaja tuli takaisin melkein voittaneena, mutta ei yhtään hävinneenä. Joten takaseinän hirret tuodaan ehkä huomenna pysäkille.

Huomenna aloitetaan normaalisti noin puoli yhdeksän. Piia Ursinius huolehtii muonituksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s