Katto pitää!

image

Matti Roivainen, Heikki Jääskeläinen ja Ari Savolainen istuvat makasiinin ovella tyytyväisen näköisenä. Lähes kuukausi sitten aloitettu katon korjaus tuli tänään iltapäivällä melkolailla valmiiksi.

Tänään talkoolaiset tekivät kovasti töitä, että katto saataisiin valmiiksi ennen sateita. Aurinko paistoi Pöljällä koko päivän, mutta lähipäivinä on jopa myrskyn uhkaa.

image

image

image

Olemme vuoden päivät toimineet aktiivisesti pysäkin pelastamiseksi. Viime syksystä asti on otettu askeleita kesää ja korjausta kohti. Ihan joka hetki en itsekään uskonut, että onnistumme.

Pöljän pysäkillä ei ole ollut 80 vuoteen näin lujaa ja ehjää kattoa. Se ei vuoda mistään. Kun savupiippu on poistettu, ei vuodon vaaraa ole.

image

Katossa on vielä jonkin verran naulattavaa ja takaseinä on laitettava umpeen ennen talvea. Lisäksi pysäkillä jatketaan ylärakenteiden maalausta ja raappausta. Tämän kesän tärkein
tavoite on kuitenkin saavutettu. Katon korjauksessa on ollut mukana muitakin talkoolaisia kuin Ari, Matti ja Heikki. Kiitos kaikille!

Tähän mennessä talkoisiin on osallistunut 24 ihmistä. On tarvittu lainaan koneita ja tavaraa. On purettu, rakennettu, raapattu ja maalattu. On siivottu työmaata ja laitettu ruokaa. On kuljetettu tavaraa ja tiedotettu. Ja kuten sanottu: maalausta on vieläkin tarjolla niille, jotka uskaltavat olla telineellä.

Tänään sovimme Siilinjärven kunnan puutarhavastaavan, Veikko Mikkosen kanssa, että saamme raivata pysäkin tontin. Se tapahtunee tänä syksynä. Pääsköön tuuli taas vapaana temmeltämään pysäkillä ja nouskoon Pöljän pysäkki koko kylän maamerkiksi!

Pysäkin Facebook sivut:
https://www.facebook.com/pages/Pro-Pöljän-pysäkki/500481706642970?ref=hl

2 ajatusta artikkelista “Katto pitää!

  1. Hyvä Aira!! Mahtavaa että olet kerannyt ja tallentanut pysäkin historiasta kertovia kuvia ja kuvannut tätä prokejtia. Tästä tulevat pöljäläiset varmasti vielä kiittävät! Niin usein saa vain kuulla kuinka vanhoja rakennuksia aliarvostetaan ja ne joutuvat kokemaan purkutuomion.
    Haluaisin kuitenkin ehdottaa että tuolla vanhemmassa postauksessa olevan tukitilin numeron voisi laittaa johonkin tälle sivulle sellaiseen paikkaan missä se olisi koko ajan näkyvissä. Esim. tuohon otsikon alle tai johonkin ”etusivulle”. En ole itse WordPressiä käyttänyt niin en osaa sanoa kuinka se toimii, mutta tukitilin numero hukkuu ajan myötä tuonne vanhempien postausten joukkoon.

    Täällä entinen historianopiskelija (nykyinen taidehistorioitsija) katsoo ylpeänä opensa esimerkillistä toimintaa! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s