Katon viimeistelyä

image

Pöljän pysäkin laiturilta avautui aikoinaan näkymä kolmelle järvelle. Pitkänjärvi, Pulaste ja Pöljänjärvi näkyivät vaivatta, koska pellot alkoivat välittömästi aseman tontin vierestä. Pulasteen ja Pitkänjärven yhdistää joki, joka sivuaa pysäkin tonttia. Valitettavasti pusikko peittää näkymät nykyisin.

Avaamme Pitkänjärven suunnan tänä syksynä. Pöljän Eräveikot saa savotasta puita seurantalon lämmitykseen.

Tänään Matti Roivainen laittoi harjahuopaa. Minä sudin vähän maalia seinään. Sää suosi. Meillä on remonttiaikaa syyskuun loppuun, joten mitään kiirettä näillä viimeistelyillä ei ole.

”Kateissa” ollut lampun pidike löytyi kotiseutumuseon varastosta. On muuten tavattoman hieno esine!

image

Pohdimme sitä, milloin pysäkille tuli sähköt. Sähköpäätaulussa luki ”Oy A. Urho Ab”. Googlasin ja kuinka ollakaan, firma on edelleenkin olemassa ja toimitusjohtajana toimii A. Urho! Tämä sähkölaitteita toimittava yritys on toiminut vuodesta 1917. Aion ottaa yhteyttä ja kysyä, koska he toimittivat pysäkille sähköt.

image

Löysin Pöljän pysäkin kopion. Kyseessä on Riipan asema Kokkolan lähellä. Mielestäni Pöljällä rakennuksen historiallinen omaleimaisuus on säilynyt paljon paremmin.

image

image

Riipan seisahduslaiturissa ei enää paljon näy vuosisadan alun koukerot. Rakennus on kyllä hienossa kunnossa, mutta paljon se on menettänyt!

Pysäkin tukitili FI76 4786 0010 0845 41

2 ajatusta artikkelista “Katon viimeistelyä

  1. Urho ei välttämättä tiedä itse sähkön toimituksesta Pysäkille koska he valmistavat ainoastaan tuotteita. Mikä lie ollut silloinen energiatoimittaja vai oliko jo Savon Voima niin heiltä saanet oikean päivän ja vuoden.

    • Kiitos tarkennuksesta! Aion silti ottaa yhteyttä A. Urhoon. On niin hienoa, kun jokin asia pysyy ja kestää. Yrityksiä kaatuu ja sukuja sammuu, mutta tämä firma vaan porskuttaa. Kiitos kiinnostuksesta! Varo vaan Jouni. Sinua saatetaan vielä tarvita pysäkillä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s