”Pöljän pysäkki on myyty”

image.jpg

Uutis-Jousen pääuutinen torstaina kesäkuun 24. 1971 oli se, että kunta on ostanut 1000 markalla pysäkkirakennuksen omistukseensa. Kuvan henkilöt ovat vasemmalta Jaakko Pantsar, Esa Laininen, Jukka ja Riitta Kasurinen, Martta Tuovinen ja Alpo Havu. Pantsar oli Siilinjärven kunnanjohtaja ja Alpo Havu Siilinjärven asemapäällikkö.

Pöljän pysäkillä ei ole ollut käyttöä rautatien toiminnassa ja pysäkki on ollut kylmillään pitemmät ajat. Tarkoitus on säilyttää pysäkkirakennus entisellään sen varsin huomattavan historiallisen arvon takia.”

Pysäkillä suoritettiin pikainen tarkastelu sillä välin, kun rata-auto vei Mikalle yhden vaunun. Rakennus on hyvässä kunnossa, mutta poikaset olivat jättäneet omat puumerkkinsä pysäkin seiniin. Rikottu ei ole juuri mitään. Koko pysäkkirakennuksen korjaus ei tule kovinkaan kalliiksi.

Koko pysäkin ympäristö on varsin historiallista aluetta vanhoine asutuksineen ja rakennuksineen. Monet kuuluisuudet ovat kesiään Pöljällä viettäneet ja tälläkin hetkellä on huvila-asutus voimakkaasti kuvassa mukana.”

Noin kirjoitettiin pysäkistä neljäkymmentä vuotta sitten. Voisin allekirjoittaa kaiken tänä päivänäkin. Ehkäpä pysäkki on nyt huonomassa kunnossa kuin se oli 1971, mutta sen kunnostus ei ole mahdoton tehtävä. Olemme sen tänä kesänä osoittaneet koko kylän voimin.

Telineet on nyt purettu pysäkiltä, on suunnittelun ja tuumailun aika.

image1.jpg

Riku Kukkonen ja Pekka Rautiainen pysäkillä tänään.

image2.jpg

Tavoitteena on aita, ikkunoiden ja ovien kunnostus, sisätilojen panelointi ja pinkopahvin hankinta. Ulkomaalaus, sähköt ja pihatyöt.

Ennen uusia haasteita kuitenkin juhlitaan. Perjantaina 20.9. klo 18 Eräveikkojen talolla talkoolaisten ja tukijoiden kahvitus. Kyläyhdistys tarjoaa. Olkoon tässä kutsuna kaikille, jotka talkoisiin tavalla tai toisella osallistuivat. Ketään ei käännytetä ovelta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s