Pöljän tempaus

kuva (17)
Oheisessa kuvassa on Pulasteen pieni järvi. Tällainen näkymä avautuu, kun matkaaja kääntyy vilkkaalta viitostieltä Pysäkkitielle kohti Pöljän kylän vanhaa keskustaa. Keskiviikkona 11.6. pysäkillä olikin ihmisiä ja puhetta kuin entisinä aikoina tiputtajaa odotellessa. Pidimme avoimia ovia ja aitatalkoita.
kuva (12)
Ari Savolainen, Matti Roivainen ja Heikki Jääskeläinen olivat valmistelleet aidan pohjustuksen alkuviikosta. Keskiviikkoaamuna alkoi saha soida ja ruuvit surista!
kuva (8)
Uusia talkoolaisia oli saatu mukaan, sää suosi työ eteni hyväntuulisesti. Tämä oli ravakka talkoopäivä, joten istuskelukuva johtaa harhaan. Oluttakaan ei saanut kuin yhden vaivaisen tölkin iltapäivällä. Siitä on jonkun verran tullut kommenttia allekirjoittaneelle, mutta linja on tiukka. Avajaisjuhlassa voi sitten saada toisen pienen tölkin olutta. Eräskin talkoolainen luuli, että Kalakukko ry:n Leader-viirissä luki Siider! En heltynyt hakemaan. Aitaa rakensivat koko päivän Maila Niskanen, Esko Ritanen, Heikki Mikkonen, Ari Savolainen, Heikki Jääskeläinen, Tapio Niskanen ja Matti Roivainen. kuva 3 (7)
kuva 1 (9)
kuva 1 (8)
Kyläasiamies Merja Kaija ja Kalakukko ry:n Jaana Paananen kävivät myös innostamassa meitä projektissamme. Pöljän pysäkki on osa Pöljän kulttuuripolkua, jonka rakentamiseen Pöljän Muisti sai tukea Kalakukko ry:ltä.
kuva 3 (10)
kuva 2 (12)
kuva 4 (7)
kuva (19)
Kuvassa Markku Niskanen, jonka Pöljän kylähistoriateos ilmestyy piakkoin. Ennakkotilaajat saattavat saada sen jo juhannuslukemiseksi!
kuva (18)
Kahvilaa pyörittivät Eija Savolainen ja Piia Ursinius. Vierailijoita kävi parikymmentä. Aita oli iso asia, pikku viimeistelyä siihen vielä jäi. Kaiken tohakan keskellä eräs hienoimmista hetkistä minulle oli, kun kesälomaansa Pöljällä viettävä vanhempi rouva poikkesi pysäkille.
Muistoissa paljaat jalat auringon lämmittämillä mukulakivillä, pysäkin erityinen tunnelma. Hetken lapsuuden kesä oli läsnä, ehkä se oli kesä 1930-luvulta. Muistin taas miksi me tätä teemme. Me suojelemme itsellemme paikan, jossa voi muistaa ja ymmärtää. Elinympäristö ilman ajan kerroksia, muistin paikkoja on karu paikka kasvaa ja elää.

Ikkunaporukka on siirtynyt työskentelemään pysäkillä. Eija Mehtonen ja Pasi Utriainen kunnostavat sisätiloja maalausta varten. Ulla-Kentta Kohtala pakertaa ovien hionnan parissa pajalla.
kuva 1 (7)
kuva 2 (7)
Iltatalkoot ensi viikolla klo 17 alkaen maanantai, tiistai ja torstai. Tule sellaisena kuin olet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s