Kolmas kesä pysäkillä

image

Suomi nousuun! Ponssen koneita huristaa ohi Pöljän pysäkin, kun aloitimme kesän töiden suunnittelun ja tekemisenkin. Pysäkillä tekemisen meininkiä kuin Ponssella, vaikka eri liigassa pelaammekin.

Tänä kesänä on tarkoitus siistiä sisätiloja. Komeiden pönttöuunien maali on pahasti rapistunut, joten ne poistetaan ja uunit maalataan. Tai ainakin odotushuoneen uuni tänä kesänä.

image

image

image

image

Makasiinin ovet maalattiin kahteen kertaan harmaan sinisellä. Yhdet ovet jouduttiin teettämään, koska ne olivat aikojen saatossa hävinneet.

image

image

Kyläyhdistys haki kesän korjauksiin Kalakukko ry:n hankerahoitusta. Puheenjohtaja Laura Tossavainen ja rahastonhoitaja Eija Savolainen kävivät urhean taistelun sähköisen Hyrrä-järjestelmän kanssa. Saimme hakemukselle kesäkuun alussa myönteisen päätöksen. Voimme viimeistellä pysäkin ja kulttuuripolun hankerahoituksella ja talkoilla.

Pala kerrallaan hanke etenee. Näyttävin uusi elementti on varmasti pysäkin aitaan tuleva portti. Saimme Juha Romolta lahjoituksena junanvaunun rautaiset kaiteet, jotka Riku Kukkonen puhdisti ja maalasi.

image

image

image

Pysäkin komean aidan maalaus meni jotenkin pieleen viime kesänä. Joudmme pesemään aitaa ja maalaamaan sen uudelleen. Helsinkiläinen kesävieras Heidi harjasi varaston takaseinää. Varston maalaukseen päästään ehkä ensi viikolla.

Vieraitakin on alkanut käydä. Tamperelaiset huvimatkailijat sattuivat paikalle, kun olimme aidan pesupuuhissa.

image

Kesällä pysäkki on keskiviikkoisin auki kaikille kulkijoille. Kello 18-20 paikalla on aina joku, pientä maksua vastaan kahvia ja pikkupurtavaa. Tule turisemaan iliman aikojaan.

Talkoot jatkuvat torstaisin klo 17-19.

Pysäkin kesäkauden avajaiset ja kirpputori on ensi lauantaina 13.6. klo 13-17. Pysäkkitie 50, Pöljä. Juhlistamme samalla Pöljän kyläyhdistyksen Pohjois-Savon vuoden kylä -valintaa. Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s