Höyryjunaa odotellessa

Pysäkin miljöön kohentamisessa on ollut tärkeää tontin raivaaminen, aidan rakentaminen ja viimeiseksi varastorakennuksen korjaaminen. Tämä viikko onkin mennyt tiivisti varaston/liiterin katon korjaamisessa. Hetken talkoolaisten ydinryhmässä jo epäilys kyti, että jäämme ihmettelemään sitä kattoa ihan keskenämme. Sateisena talkooiltana makasiiniin käveli kuitenkin Esa Ruotsalainen ja kysyi, että tarvitsetteko talkooapua.

Laitoimme välittömästi makasiinin oven tiukasti säppiin. Tätä miestä ei nyt päästetä livahtamaan minnekään! Matti Roivainen kaarsi autollaan paikalle ja lupautui aloittamaan maanantaina talkoot. Reijo Nuutinen, Pekka Hakkarainen, Tobias Smolander ilmoittautuvat samaan syssyyn. Riku Kukkonen oli tietysti myös mukana. Katto saataisiin siis korjattua. Maanantaina 29.6. aloitettiin. Katto oli huonompi kuin oli osattu arvata, rakenteita jouduttiin korjaamaan molemmilta puolilta.

image

image

Periaatteessa helppo kattoremontti osoittautui vaivalloisemmaksi. Välillä piti yhdessä pohtia.
image

image
image
Rauhallisesti ja sopuisasti työskentelevän talkooporukkaa on mukava seurata. Juohevasti kaikille löytyi työ, kukaan ei ole pomo, mutta merkillisesti työ organisoituu tehokkaaksi. Eikä siellä tuppisuuna olla, jatkuva keskustelun porina katolta kuului.
image
image
Varaston katto kestää nyt vuosikymmeniä. Se on siis aidosti kuivakäymälä. Varaston maalaus on myös aloitettu. Torstai-iltana raivasimme tonttia rakennusjätteestä. Kiitos taas Pekka Rautiaisen kuljetus ja loppusijoitus.
image
Varsinainen uutinen talkoissa tänään oli, että ensi viikolla Savon radalla ajelee ehkä höyryjuna. Se sivuuttaa Pöljän pysäkin kuuden maissa illalla torstaina 9.7. Kyseessä on englantilaisten junaharrastajien tilausajelu. Jäämme odottamaan lisätietoja ja ajelun aikataulun varmistumista. Vähintään pitää olla vilkuttamassa ja kamera oikeassa kuvakulmassa.

Pysäkin keskiviikkokahvila on toteutunut remontin keskellä. Jouni Kiimalaisen valokuvanäyttely on kiinnostanut pöljäläisiä. Samoin kylän vanhat valokuvat, joita on pysäkillä kahdessa albumissa katsottavissa. Pöljän pysäkki on oikeasti herännyt eloon.
Ensi viikolla 8.7. hyvinvointi-ilta klo 18-20.
image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s