Huonoa remonttisuunnittelua jo vuodesta 1933

image

image

En uskalla edes arvella, minkä ilmestyksen valon Pekka, Matti ja Ari näkevät pysäkinhoitajan huoneen pönttöuunin päältä.

Tänään talkoiden karu arki kohtasi meidät. Ensiksikin työ muuttui varsin vaativaksi. Toiseksi lomat on loppu ja syksyn kiireet karsivat talkooväkeä. Vain kaksi urhoollista muskettisoturia, Ari ja Matti, ahersivat tänään pysäkillä. Piia Ursinius ja Eija Savolainen huolehtivat miesten muonituksesta. Kuvassa Piia.

image

Vanha rakennus tarjoaa haasteita. Ari ja Matti purkivat varovasti kattorakenteita. Etsittiin kovaa puuta, mistä voisi aloittaa uuden rakentamisen.

image

Alkuperäisessä 1902 rakennetussa pysäkkirakennuksessa savupiippu lähti suoraan pysäkinhoitajan huoneen pönttöuunista katolle. Ratkaisu oli hyvä ja kestävä. Vuonna 1933 rakennusta laajennettiin ja odotushuoneeseen rakennettiin myös pönttöuuni. Silloin savupiipun paikka vaihtui.

Piippu oli ns. rontossa, jolloin katto alkoi vuotaa. Oli laitettu aina uusi kerros huopaa, mutta se ei ongelmaa poistanut. Rontto on vuotanut kymmeniä vuosia, ei vain viime vuosina. Tuho on aika täydellinen paikka paikoin. Huonoa remonttisuunnittelua jo vuodesta 1933?

image

Tästä se nyt kuitenkin lähtee. Heikki Jääskeläisen aitan hirret uusiokäytössä. Myös tuoreempi hirsi käy katon koristeellisiin tukirakenteisiin. Ilari Murtorinteen rakennustyömaalta saatiin näihin tarpeisiin puutavaraa. Kiitos!

image

Tästä avataan näkymä pysäkiltä Pitkänjärvelle.

image

Tilasimme tänään takaseinän ulkopanelia Hokkasen sahalta. Sahuri itse kävi katsomassa panelin mallia. Ei ole normitavaraa, joten joudutaan sahaamaan tilauksesta.

Huomenna jatketaan aamutuimaan. Yhdeksältä on kahvit. Nyt tosin pilveilee ja tuntuu vähän viileältä. Sateella ei voi töitä tehdä.

Pysäkin sivut Facebookissa:
https://www.facebook.com/pages/Pro-Pöljän-pysäkki/500481706642970?ref=tn_tnmn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s